Noirot Spot-D elektromos fűtőpanel

Konvekciós hőleadás a gyors felfűtés érdekében

Az energiahatékony elektromos fűtőpanelek klasszikus és magas hőérzetet alakítanak ki jól és gyengén hőszigetelt ingatlanokban is.

A fűtőpanel egy 230V-os hálózati feszültséggel működő energiahatékony fűtési megoldás, beépített intelligens vezérléssel. Az elektromos radiátor és fűtőpanelek szinte minden esetben oldalfalon kerülnek elhelyezésre a padló síkjától kb 15-30cm-re. A Noirot fűtőpanel az iparág legfejlettebb fűtőbetétjével szerelt így annak működése teljesen hangtalan (RX Silence alumínium monoblokk), nincsenek hőtágulásra mozgó alkatrészek.

Noirot elektromos fűtőpanel működése

A konvekciós elv alapvetően a helyiség levegőjének keringtetését jelenti. A fűtőpanel az alsó hidegebb légréteget szívja magába, felmelegíti azt, majd később egyenletesen becirkuláltatja azt. A Noirot fűtőpanelek jellemzője ezen kívül a sugárzó hőleadás és a konvekció együttes alkalmazása. A hőleadó felület maximalizálja a hőérzetet, hiszen a felhasznált energia 20%-a sugárzó hő formájában hasznosul.

A beépített digitális szobatermosztát megfelel a legszigorúbb Úniós előírásoknak, aktívan szabályozza fűtőpanel működését, képes észlelni az ablak vagy ajtónyitásokat, és különböző programozási lehetőségeket nyújt. Egyes modelljeink már jelenlét érzékelővel is el vannak látva így automatikusan észlelik ha az adott helyiség használatban van, megemelik a helyiség hőmérsékletét.

Napjainkban 2 típusú fűtőpanel érhető el. Az újabb RX Silence fűtőbetéttel szerelt típusok és az 1990-ben kifejlesztett kerámia betétes kivitelek (un. skandináv fűtőpanelek )melyek már csak kedvező árfekvésük miatt népszerűek a kelet európai országokban.

rx fűtőelem elektromos radiátor

A elektromos fűtőpanelek, többszörös elektronikus vezérlése kiterjesztette azok működési élettartamát, mely jelenleg mechanikai sérülés nélkül korlátlan, de minimálisan is 45-50 év karbantartásmentes működést jelent. Ezen élettartam mutató egy általános gépészeti rendszer élettartamának többszöröse. Összehasonlításképpen egy gázkazán vagy hőszivattyú várható élettartama 10-12 év folyamatos karbantartás mellett.

Az elektromos fűtőpanel fogyasztása / üzemeltetési költségek is kedvezőbbé váltak az elmúlt években. A technológiá folyamatos fejlesztése (ide kattintva megismerheti a NOIROT kutatóközpont munkáját) és a vezérlési rendszerek, fejlődése biztosítja, hogy többé ne csak beruházási költségben legyen kedvezőbb az elektromos fűtés, de a fenntartási költség is alacsonyabb legyen mint egy hagyományos fűtési megoldás esetében.

SPOT-D

Elektromos fűtőpanel minden felhasználásra az önálló fűtés kialakításától a kiegészítő mobil fűtésekig.

  • 500W
  • 1500W
  • 2500W
  • 1000W
  • 2000W